Anderen over de Code

Daalders glasheldere typologieën van samenwerkingsverbanden koppelt hij aan bijbehorend gedrag van organisaties en hun bestuurders. Het nieuwe standaardwerk op het gebied van ‘samenwerkingskunde’.
Dave Ensberg-Kleijkers
Directeur-bestuurder Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en bestuursvoorzitter van De Maatschappelijke Alliantie
Een prettige aanslag op het denkvermogen. Daalder ontraadselt complexe systemen. Je ziet de relatie tussen de verschillende onderdelen. En dan komen de ideeën om er mee aan de slag te gaan.
Rik Ledder
CEO TBWA\NEBOKO
In De Samenwerkingscode analyseert Martijn Daalder op een nieuwe en toch volkomen vanzelfsprekende manier het fenomeen samenwerking. Hij kiest eenduidige woorden en modellen waar we vaak vage containertermen gebruiken. Het gesprek over samenwerking is na De Samenwerkingscode nooit meer hetzelfde.
Roel Geenen
Managing Partner Veldhoen + Company
Martijn Daalder kraakt met de Samenwerkingscode het raadsel van fit-for-purpose samenwerkingsvormen. Een onmisbaar denkmodel bij het aanpakken van de grote vraagstukken van de 21ste eeuw.
Jeroen Rijke
Lector Sustainable River Management; HAN University of Applied Sciences
Wat is nou leuker dan een wandeling met Martijn? Hij heeft een grenzeloze nieuwsgierigheid, een messcherpe analyse en stelt altijd de juiste vragen. De Samenwerkingscode moest er komen en hij is de enige die het kon schrijven.
Gert Nieuwboer
Directeur SNP Natuurreizen
Ik raad iedere bestuurder aan dit boek toe te passen. De Samenwerkingscode gaf ons versterking van onderling vertrouwen,  inspiratie en ruimte voor de inhoudelijke ontwikkelingen die we beoogden.
Aleid van den Brink
GREVIO expert bij de Raad van Europa, oud-bestuurder Blijf Groep
De gereedschapskist én handleiding voor iedereen die verantwoordelijk is voor het maken en verbeteren van samenwerkingsverbanden.
Hans-Peter Westerbeek
P2 – Regisseurs van de Toekomst